Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Vegan curry met champignons

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 200 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 150 gram sperziebonen, schoongemaakt en in 3 gesneden
  • 1 wortel, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • twee eetlepels curry kruiden
  • blikje tomatenpuree (70 gram)
  • peper naar smaak
  • kokosolie om in te bakken
  • bos ui en cashewnoten ter garnering
instructions

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals aangeven op de verpakking. En snijd daarna alle groenten fijn.
  2. Verhit een beetje kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hier de curry kruiden en de tomatenpuree aan toe. En roer dit even goed door. En bak dit 1 minuut op laag vuur.
  3. Voeg nu de wortel en de sperziebonen toe. Breek de sperziebonen in klein stukjes zodat deze sneller gaar worden.
  4. Voeg de kokosmelk erbij en roer goed door en laat zo’n 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Nu is het tijd om de champignons toe te voegen. Roer alles goed door en laat nog zo’n 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Proef of de curry goed op smaak is en voeg eventueel nu nog wat peper toe. Check ook even of de sperziebonen gaar zijn.
  7. Serveer de curry en de rijst los. Garneer de curry met cashewnoten en bosui.

Een warme kom comfortfood vol groente en smaak, dat is deze vegan curry met champignons. Romige kokosmelk vormt de basis, de curry kruiden geven pit, en de mix van champignons, wortel en sperziebonen maakt het een kleurrijke en voedzame maaltijd.

 

door Puur suzanne