Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Vegan "Roerei"

ingredients

Ingrediënten

  • 1 blok stevige tofu (ca. 400 g)
  • 3 el plantaardige melk (bijv. ongezoete amandel- of havermelk)
  • 2 el edelgist
  • ¾ tl zwarte zout (Kala Namak)
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1-2 el plantaardige boter of olijfolie
  • 2-3 el fijngehakte verse kruiden of bladgroente (bijv. bieslook, spinazie, peterselie, postelein,...)
  • Optioneel: zout en peper naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Tofu voorbereiden: Laat de tofu uitlekken en druk overtollig vocht eruit met een schone theedoek. Verkruimel de tofu in grove stukken met je handen of een vork.
  2. Kruidenmix: Meng in een klein kommetje de plantaardige melk, edelgist, zwarte zout, kurkuma, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder tot een glad mengsel.
  3. Bakken: Verhit de plantaardige boter of olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de verkruimelde tofu toe en bak 2-3 minuten, tot het licht begint te kleuren.
  4. Kruiden toevoegen: Giet de kruidenmix over de tofu en roer goed door. Laat het geheel nog 3-5 minuten bakken, totdat de tofu warm en licht romig is.
  5. Afwerking: Breng op smaak met extra zwarte zout, zout en peper indien nodig. Garneer met verse kruiden.
  • Perfect op toast, met avocado of geroosterde tomaten.
  • Serveer met een frisse salade of in een ontbijtwrap met groente.
  • Roer tijden het bakken de spinazie erdoorheen en bak 1-2 minuten, tot deze geslonken is.

Dit romige tofu scramble is perfect voor een stevig ontbijt of een snelle lunch. Het lijkt qua textuur en smaak verrassend veel op roerei, maar is helemaal plantaardig! Dankzij de zwarte zout (Kala Namak) krijgt het die typische eierachtige smaak. Makkelijk, voedzaam en heerlijk!

Voor 2-3 porties:

Serveerideeën

Recept door RainbowPlantlife