

Vegan spaghetti linzen bolognese
ingrediënten
- 1 witte ui
- 2 medium wortels
- 3 stengels selder
- 2 teentjes knoflook
- 130 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 koffielepel Provence kruiden
- 2 koffielepels gerookte paprikapoeder
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel gerookte chilipoeder
- 10 cl rode wijn
- 800 gram tomatenblokjes
- 400 gram gekookte linzen
- 1 koffielepel ahornsiroop
- een snufje cayenne
- een snufje zout
- 100 gram pasta per persoon
- peterselie, om af te werken
Bereiding
- Hak de ui, de wortels, selder en champignons in kleine blokjes. Verwijder het vel van de paprika en snijd ook in kleine blokjes.
- Verhit wat vetstof en stoof de ui glazig. Voeg de selder en wortels toe en stoof tot de groenten zachter worden.
- Voeg vervolgens knoflook, paprika, provence kruiden, gerookte paprikapoeder en een snufje zout toe. Laat nog even verder pruttelen tot de groenten zachter worden.
- Voeg de rode wijn toe en laat enkele minuten pruttelen.
- Nu mag je de tomaten, linzen, ahornsiroop, peper en zout toevoegen. Zet op een laag vuur en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer ze dikker wordt.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden, werk af met de saus en werk tot slot af met verse peterselie.