Vegan traybake met witloof, pastinaak en peer

ingrediënten
  • 3 stronken witloof
  • 2 pastinaken
  • 1 courgette
  • 1 peer
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl rozemarijn
  • een grote handvol hazelnoten
  • 100 g tofu
  • 2 el edelgistvlokken
  • een grote handvol peterselie
  • een duimdik bosje bieslook
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de witloofstronken, snijd de kern eruit en snijd de helften vervolgens in lange repen. Stort de groente op een bakplaat.
  3. Spoel de pastinaken grondig schoon (schillen hoeft dus niet) en snijd ze in dikke frieten. Snijd ook de courgette in frietvorm. Stort beide bij het witloof.
  4. Snijd de peer in plakjes en doe deze bij de groenten.
  5. Besprenkel alle groenten met de olijfolie. Strooi er de rozemarijn overheen en kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep alles goed om en verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven. (Zet de oven daarna op grillstand, 230°C.)
  6. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en meng ze met de edelgist, een snuifje zout, en een beetje olijfolie zodat ze er aan alle zijden mee bedekt zijn. Hak intussen de hazelnoten grof. Verdeel deze na de 20 minuten oventijd samen met de tofu over de groenten. Plaats nog 5 minuten onder de grill.
  7. Hak intussen de peterselie en bieslook fijn. Bestrooi de traybake met de verse kruiden, nadat hij uit de oven komt.

 

Heerlijk recept van Karola's Kitchen, licht aangepast (veggie > vegan)