Vegetarische pho met champignons

Een kommetje warmte met een vleugje Vietnam. Deze vegetarische pho draait helemaal om de geurige bouillon: kaneel, steranijs en gember trekken samen tot een hartverwarmende basis. Met noedels, gebakken champignons en een frisse toets van kruiden en limoen maak je er een lichte maar verrassend rijke maaltijd van.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 kaneelstokken 
  • 3 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 1 ajuin, gepeld in grove stukken
  • 1 duim gember, gepeld in grove stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 1 l water
  • 2 el tamari
  • 1 tl sesamolie
  • 1 groot handvol rijstnoedels
  • 1 bakje champignons, fijngesneden

Toppings

  • Sojascheuten
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Fijngesneden lente-ui
  • Fijngesneden rode chili
  • Limoenpartje
instructions

Bereiding

  1. Doe in een grote soep pot de kaneel,steranijs en kruidnagels en toast ze tot ze veel geur afgeven.
  2. Voeg de ajuin,gember, bouillon,water en tamari toe en breng aan de kook, laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten.
  3. Gaar ondertussen de rijstnoedels volgens de instructie op de verpakking.
  4. Bak de champignons aan in een klein beetje sesamolie tot ze lichtjes bruin zijn.
  5. Zeef de ajuin,gember en aromaten uit de soep, proef en kruid eventueel bij met wat meer tamari.
  6. Plaats de noedels en champignons in een kom en overgiet met de soep. Werk af  met alle toppings.

 

door Hannah Dequeker