

Vegetarische pho met champignons
ingrediënten
- 2 kaneelstokken
- 3 kruidnagels
- 2 steranijs
- 1 ajuin, gepeld in grove stukken
- 1 duim gember, gepeld in grove stukken
- 1 l groentebouillon
- 1 l water
- 2 el tamari
- 1 tl sesamolie
- 1 groot handvol rijstnoedels
- 1 bakje champignons, fijngesneden
Toppings
- Sojascheuten
- Verse munt
- Verse koriander
- Fijngesneden lente-ui
- Fijngesneden rode chili
- Limoenpartje
Bereiding
- Doe in een grote soep pot de kaneel,steranijs en kruidnagels en toast ze tot ze veel geur afgeven.
- Voeg de ajuin,gember, bouillon,water en tamari toe en breng aan de kook, laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 minuten.
- Gaar ondertussen de rijstnoedels volgens de instructie op de verpakking.
- Bak de champignons aan in een klein beetje sesamolie tot ze lichtjes bruin zijn.
- Zeef de ajuin,gember en aromaten uit de soep, proef en kruid eventueel bij met wat meer tamari.
- Plaats de noedels en champignons in een kom en overgiet met de soep. Werk af met alle toppings.
door Hannah Dequeker