Vegetarische pizza met champignons

ingrediënten
  • pizzabodem
  • 1 halve courgette
  • 150 gram kastanje champignons
  • 1 bol mozarella (125 gram)
  • 2 flinke eetlepels tomatensaus, zelfgemaakt of uit een bokaal
  • Olie om in te bakken
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix (gedroogd)

  •  
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de courgette en de champignons in plakjes. En bak deze kort in wat olie.
  3. Besmeer de pizzabodems elk met een grote eetlepel tomatensaus.
  4. Verdeel de gebakken champignons en de courgette over beide pizzabodem heen.
  5. Scheur de mozzarella bol in stukken en verdeel over de 2 bodems.
  6. Garneer met de kruidenmix.
  7. Smeer voor een extra knapperige korst de rand in met olijfolie.
  8. Doe de pizza voor 10 minuten in een voorverwarmde oven. Snijd in stukken en smullen maar!

Ook erg lekker met nog wat rucola eroverheen heen.

 

Gebaseerd op Puur Suzanne