Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Stoofpot met koolrabi en wortelpeterselie

Venkel-wortelsalade met linzen

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 gr wortels
  • 500 gr venkel
  • 2 rode ajuinen
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml griekse yoghurt
  • zeste van 1 citroen
  • 225 gr linzen
  • muntblaadjes grof gehakt
  • zout en peper
  • 200 gr olijfolie
  • 1-4 tl harissa pasta , naar smaak
  • 2 tl citroensap
  • ½ tl esdoorn siroop
  • zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Scrub de wortels maar laat de schil eraan. Snij ze overlangs in twee of in vier als ze dik zijn.  Was de venkel en snij in fijne lamellen, eventueel met behulp van een mandoline. Pel de rode uien en snij ze in acht stukken.
  2. Plaats de wortels op één en de venkel en rode ui op een andere bakplaat en wrijf ze alle twee in met een beetje kokosolie.  Paats in de oven en bak ze tussen de 25 en 35 minuten,of tot ze zacht zijn en een beetje gegrild langs de kanten. Haal uit de oven en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Terwijl de groenten in de oven zitten,kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Na het afgieten werk je de linzen af met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak.
  4. Meng alle ingrediënten voor de harissa dressing samen. Meng onder de gegrilde groenten.
  5. Meng de yoghurt met de citroen zeste.
  6. Om te serveren, verdeel je de yoghurt en linzen over de borden en stapel je de groenten er boven op. Besprenkel met grof zout, de gehakte muntblaadjes en de overige dressing.

Een fris en verwarmende salade waarin de zoetheid van geroosterde wortels en venkel samenkomt met de hartige bite van linzen. Afgewerkt met een romige yoghurt-citroenlaag en een pittige harissa-dressing, perfect voor wie een gezonde, smaakvolle maaltijd zoekt die zowel licht als vullend is.

Harissa Dressing

 

door Hannah Dequeker