

Verse groene pesto - varieer er op los!
ingrediënten
- 1 bussel (ca. 150 gr) jong kruidig bladgroen naar smaak: bv. peterselie, rucola, winterpostelein, spinazie, mizuna, basilicum,...
- 90 gr pitten, noten of zaden naar smaak, bv: pijnboompitten, zonnebloempitten, amandelen, walnoten,...
- 100 gr versgeraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
- 2 teentjes look
- 225 ml van de lekkerste olijfolie die je in huis hebt
- sap van ¾ citroen
- zout en peper
Bereiding
- Rooster de noten, pitten of zaden in een droge koekenpan tot ze licht bruinen. Laat afkoelen.
- Neem de blender erbij en vul de mengbeker met de noten/pitten/zaden, Parmezaanse kaas, de gepelde look en een flinke portie gewassen en gezwierd vers bladgroen, inclusief steeltjes.
- Schenk er vervolgens de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde pesto.
- Voeg ten slotte citroensap toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper, vers van de molen.
- Proef de pesto en kruid ze naar smaak bij.
- Zo lekker bij een eenvoudige pasta, rijst, door een salade, op een cracker,...
Smakelijk!