
Boodschappenlijstje
- 750 g aardappelen
 - 400 g mei raapjes (of stukjes kool)
 - ½ l lichte groentebouillon
 - dot boter
 - warme melk
 - 1 bos snijbiet
 - 350 g geitenkaas, in blokjes
 - 1 kl mierikswortel pasta
 - eventueel wat brandneteltoppen
 

Bereiding
- Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
 - Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
 - Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
 - Snij de snijbiet in stukjes.
 - Giet de aardappelen af.
 - Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
 - Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat,breng op smaak met zout, weinig peper en nootmuskaat.
 - Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
 - Roer tenslotte kaas en mierikswortel erdoor.
 
