Voorjaarsstamppot
Deze voorjaarsstamppot combineert zachte aardappelen met knapperige raapjes, snijbiet en een pittige toets van mierikswortel. Afgewerkt met geitenkaas en eventueel wat jonge brandneteltoppen, is dit een heerlijk seizoenstijdgerecht vol nieuwe smaken.

Boodschappenlijstje
- 750 g aardappelen
- 400 g mei raapjes (of stukjes kool)
- ½ l lichte groentebouillon
- dot boter
- warme melk
- 1 bos snijbiet
- 350 g geitenkaas, in blokjes
- 1 kl mierikswortel pasta
- eventueel wat brandneteltoppen

Bereiding
- Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
- Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
- Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
- Snij de snijbiet in stukjes.
- Giet de aardappelen af.
- Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
- Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat,breng op smaak met zout, weinig peper en nootmuskaat.
- Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
- Roer tenslotte kaas en mierikswortel erdoor.