

Voorjaarsstamppot
ingrediënten
- 750 g aardappelen
- 400 g mei raapjes (of stukjes kool)
- ½ l lichte groentebouillon
- dot boter
- warme melk
- 1 bos snijbiet
- 350 g geitenkaas, in blokjes
- 1 kl mierikswortel pasta
- eventueel wat brandneteltoppen
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
- Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
- Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
- Snij de snijbiet in stukjes.
- Giet de aardappelen af.
- Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
- Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat,breng op smaak met zout, weinig peper en nootmuskaat.
- Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
- Roer tenslotte kaas en mierikswortel erdoor.