Walnoot-perentaart

ingrediënten

deeg:

  • 100 g suiker
  • 2 dooiers
  • 200 g bloem
  • 60 g gemalen walnoten
  • 100 g boter
  • zout


crème:

  • 2 dl melk
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 4 el cognac


vulling:

  • 750 g peren
  • 300 g walnoten
Bereiding
  1. Suiker, eidooiers en snufje zout mengen.
  2. Bloem en gemalen walnoten erdoor roeren.
  3. Boter en 3 el water toevoegen en tot een samenhangend deeg kneden.
  4. Deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.
  5. Bakblik invetten en bodem bedekken met het deeg.
  6. De peren schillen, in dunne schijfjes snijden en cirkelvormig op het deeg leggen.
  7. De melk, crème fraîche, eieren, suiker, en cognac mengen en over de peren schenken.
  8. Taart in het midden van de oven op 180°C 40 minuten bakken.
  9. Walnoten over de taart verdelen en nog 10 minuten laten bakken.