Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Warme herfstsalade

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 knolvenkel
  • 1 rode biet
  • 1/3 pompoen (bv. blue ballet)
  • 1 rode ui
  • 200 gr veldsla
  • 200 gr spruitjes
  • handvol hazelnoten
  • olijfolie
  • feta
  • zout
  • 2 el mayonaise
  • 4 el volle yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl currypoeder
  • handvol peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de knolvenkel en pompoen in lange schijven. Leg ze op een bakplaat en bak/grill ze krokant.
  3. Kuis de spruitjes en kook ze in ruim gezouten water net beetgaar.
  4. Schil de rode biet en rasp ze fijn.
  5. Snij ook de ui fijn en was de veldsla.
  6. Rooster de hazelnoten en snij de feta in blokjes.
  7. Maak het sausje: doe alle ingrediënten bij elkaar en roer goed om.
  8. Neem per persoon een mooie kom en schik hierin het slaatje. 

Een kleurrijke kom vol herfstgeluk: knapperige spruitjes, geroosterde pompoen en venkel, zoete biet en het romige zoutje van feta. Afgewerkt met geroosterde hazelnoten en een kruidig yoghurtsausje wordt dit slaatje warm, vullend én fris tegelijk.

Voor 4 personen, of 4 keer zelf genieten:

 

Voor het sausje:

 

Smakelijk! 

 

TIP | Bewaren voor een volgende lunch? Zet alles in afzonderlijke potjes in de koelkast en warm de pompoen, venkel en spruiten een kwartiertje voor je lunch terug op in de oven.

TIP | Variatie? Gekookte broccoli, gegrilde bloemkool, een gekookt eitje, een restje rijst of patatjes, geraspte knolselder,...

 

recept door Sophie So Food