Dit gerecht is pure eenvoud met een vleugje luxe: warme, zoet gebarsten tomaatjes die smelten op je tong, gecombineerd met romige burrata. Perfect om te delen met wat knapperig brood en een scheutje goede olijfolie.
Boodschappenlijstje
2 burrata’s (of meer wanneer dit je lunch wordt)
400 g kleine smaakvolle tomaten in verschillende kleuren
klontje boter
2 teentjes look
scheutje lekkere olijfolie
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
knapperig brood of focaccia
verse basilicum
eventueel vers gemaakte pesto
Bereiding
Gebruik een pot met dikke bodem. Verwarm hierin op een matig vuur de olijfolie met de boter. Voeg de tomaatjes toe. Snipper de look fijn en voeg bij de tomaten. Voeg wat zout en peper toe en plaats een deksel op de pot. Laat de tomaten heel rustig garen tot ze barsten. Dit duurt natuurlijk niet heel lang.
Serveer de warme, heerlijk zoete tomaten samen met de burrata, wat brood, extra grof zeezout en verse basilicum. Ook wat pesto smaakt hier heerlijk bij.