Warmoes quiche met gerookte zalm
ingrediënten
- 1 bussel warmoes
- 250 g bladerdeeg
- 1 pakje gerookte zalm
- ½ l melk
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
- zeezout
- vers gemalen peper
- muskaatnoot
- 100 g boter
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels room
Bereiding
- Warm de oven voor op 220°C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Draai het deeg om en leg het in een bakvorm van 28 cm, prik er met een vork gaatjes in.
- Bedek het deeg met bakpapier en zet het deeg 10 minuten in de oven.
- Was de warmoes en hak ze in grove stukken, de bladeren en stelen apart.
- Laat in een stevige pan 50 g boter smelten en smoor eerst de stelen 5 minuten en doe dan de bladeren erbij en laat nog eens 5 minuten smoren met het deksel op de pan.
- Smelt in een steelpan de rest van de boter en doe er de bloem bij, laat dit mengsel al roerend enkele minuten koken.
- Voeg de melk toe en laat inkoken tot u een dikke saus bekomt. Neem de pan van het vuur.
- Voeg de room en kaas toe en breng alles op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
- Vul de taart met de gestoofde warmoes en verspreid er de gerookte zalm over, overgiet dan met de saus en zet circa 20 minuten in de oven.