Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Lamsgehaktballetjes met warmoes en rode biet

Lamsgehaktballetjes met warmoes en rode biet

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 600 g lamsgehakt
  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 1 bussel snijbiet (wordt ook wel 'warmoes' genoemd)
  • 50 g rucola
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 50 g parmezaan
  • 20 g panko
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout uit de molen
instructions

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de rucola en peter­ selie. Hak de peterselie en 1/3 van de rucola fijn. Rasp de parmezaan. Meng het lamsgehakt met de helft van de sjalot, de helft van de pijnboompitten, de peterse­lie, de gehakte rucola, de ei­eren en de panko. Kruid met nootmuskaat, peper van de molen en zout. Rol er balle­tjes van. Bak de balletjes goudbruin in olijfolie.
  2. Rooster de rest van de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel de warmoes en snij fijn. Fruit de rest van de sjalot en de knoflook in de wok in olijf­ olie. Voeg de warmoes toe en bak op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Snij de rode bieten in partjes. Haal de pan met de warmoes van het vuur en schep de rode bieten eronder.
  3. Verdeel de groente­ mengeling over de borden. Schep er enkele gehakt­ balletjes op en werk af met de rest van de rucola, de geroosterde pijnboompitten en de parmezaan. Tip! Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Hartig, kleurig en vol textuur: deze lamsballetjes dansen tussen zoete rode bieten, frisse warmoes en pittige rucola. Een bord dat zowel je ogen als je smaakpapillen blij maakt.

door Libelle lekker