Een vrolijk bord vol kleur en smaak: sappige watermeloen ontmoet romige feta, een frisse kick van limoen en gember, en een subtiel pitje van rode peper. Perfect voor een warme zomerdag of als lichte lunch.
Watermeloen met feta
Boodschappenlijstje
4 dikke plakken watermeloen
250 g feta
1 el zwarte peperkorrel
3 cm verse gember, geschild
sap van 1 limoen
2 el notenolie of olijfolie
grof zeezout
1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten, kleingesneden
Bereiding
Snijd de plakken watermeloen in driehoekige parten en verwijder de pitten.
Snijd de feta in lange repen of verkruimel hem in grove brokken.
Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
Rasp de gember en knijp het sap van het raspsel uit boven een kannetje (u kunt ook een knoflookpers gebruiken).
Voeg het limoensap toe en klop met een vork stevig door elkaar.
Zet de partjes watermeloen rechtop op een schaal of in een kom.
Voeg de feta toe.
Bestrooi met de peper en wat grof zeezout.
Besprenkel met de gemberdressing en strooi er stukjes chilipeper over.