

Watermeloen met feta
ingrediënten
- 4 dikke plakken watermeloen
- 250 g feta
- 1 el zwarte peperkorrel
- 3 cm verse gember, geschild
- sap van 1 limoen
- 2 el notenolie of olijfolie
- grof zeezout
- 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten, kleingesneden
Bereiding
- Snijd de plakken watermeloen in driehoekige parten en verwijder de pitten.
- Snijd de feta in lange repen of verkruimel hem in grove brokken.
- Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
- Rasp de gember en knijp het sap van het raspsel uit boven een kannetje (u kunt ook een knoflookpers gebruiken).
- Voeg het limoensap toe en klop met een vork stevig door elkaar.
- Zet de partjes watermeloen rechtop op een schaal of in een kom.
- Voeg de feta toe.
- Bestrooi met de peper en wat grof zeezout.
- Besprenkel met de gemberdressing en strooi er stukjes chilipeper over.