Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Watermeloen met feta

Een vrolijk bord vol kleur en smaak: sappige watermeloen ontmoet romige feta, een frisse kick van limoen en gember, en een subtiel pitje van rode peper. Perfect voor een warme zomerdag of als lichte lunch.

Watermeloen met feta

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 dikke plakken watermeloen
  • 250 g feta
  • 1 el zwarte peperkorrel
  • 3 cm verse gember, geschild
  • sap van 1 limoen
  • 2 el notenolie of olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten, kleingesneden
instructions

Bereiding

  1. Snijd de plakken watermeloen in driehoekige parten en verwijder de pitten.
  2. Snijd de feta in lange repen of verkruimel hem in grove brokken.
  3. Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
  4. Rasp de gember en knijp het sap van het raspsel uit boven een kannetje (u kunt ook een knoflookpers gebruiken).
  5. Voeg het limoensap toe en klop met een vork stevig door elkaar.
  6. Zet de partjes watermeloen rechtop op een schaal of in een kom.
  7. Voeg de feta toe.
  8. Bestrooi met de peper en wat grof zeezout.
  9. Besprenkel met de gemberdressing en strooi er stukjes chilipeper over.