Wintergroententatin

ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°. Warm een beetje olie in een pan op een matig vuurtje. Wentel er de tijm, witlofkwartjes en knolselder in, dek ze af en stoof ze tot ze beetgaar zijn. Haal dan het deksel van de pan, draai het vuur open, voeg de appelstukjes toe en bak nog even alles tot het begint te bruinen en het vocht verdampt is.
  2. Als je een pan gebruikt die in je oven kan, spreid dan daarin de groenten uit en bedek ze met het bladerdeeg. Anders breng je de groenten over naar een licht ingevette taartvorm en bedek je die met deeg. Knip het overschot aan de kanten weg of plooi het terug. (De bovenkant wordt straks de onderkant en kreukels worden onzichtbaar).
  3. Zet de taart in de oven en bak hem in ongeveer een halfuurtje goudbruin.
  4. Haal de pan uit de oven, bedek hem met een omgekeerd plat bord en span er een droge, tot een reep gevouwen theedoek over, die je handen beschermt tegen de hitte en het bord tegen de pan geklemd houdt. Kiep de taart in één beweging op het bord. 

 

door Eva vzw