Winterpostelein salade met dadels en geitenkaas
De zachte winterpostelein krijgt een zoete toets van dadels, een romige bite van geitenkaas en een knapperig accent van geroosterde pitten. Perfect als lichte lunch of bijgerecht bij een wintermaaltijd.

Boodschappenlijstje
- 1 bussel winterpostelein
- 50 g geitenkaas
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- 10 dadels
- 1 eetlepel zonnebloem- of pijnboompitten
- zout en peper

Bereiding
- Doe de pitten in een droge pan en zet ze op een laag vuurtje. Blijf roeren tot ze geroosterd zijn. Zorg ervoor dat je erbij blijft zodat ze niet aanbranden.
- Maak in een slakom de dressing van olie en citroensap en kruid met zout en peper.
- Halveer en ontpit de dadels, meng met de dressing.
- Voeg hierbij de gewassen winterpostelein en schep goed om.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi die over de salade.
- Schep de salade op de borden en bestrooi met de warme geroosterde pitten.
- Smakelijk!
