Winterrisotto met knolselder, savooi en spruiten

ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 knolselder
  • 1 savooikool
  • 400 gr spruitjes
  • 3 teentjes look
  • Olijfolie
  • 2 kopjes rijst
  • 1 l (geiten)melk
  • 300 gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Snij de knolselder in blokjes en de spruitjes en savooikool fijn.
  2. Verhit olie in een grote pan. Stoof de fijngesnipperde ui.
  3. Voeg na enkele minuten de rijst en de knolselder toe en bak enkele minuten tot de rijstkorrels glazig worden.
  4. Voeg daarna spruitjes, savooikool, zout, geraspte Parmezaanse kaas en melk toe.
  5. Zet deksel op de pan en roer regelmatig om. Wanneer alles bijna gaar is, pers je er de 3 teentjes look door.
  6. Laat alles volledig gaar worden en werk af met wat extra Parmezaan en heel wat peper.
  7. Smakelijk!

 

door Sophie so Food