Winterse lasagne met kool, pompoen en champignon

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij en schil de pompoen in schijfjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie over en zet in ca. 20 minuten in de oven.
  3. Snij de kool fijn (je mag het ook hakken met de keukenrobot) en de champignons in schijfjes. Schil en snij de ui en plet de look. Fruit beiden in een pan met wat olie. Voeg er na 5 minuten de kool aan toe en stoof alles beetgaar.
  4. Voeg passata en kruiden toe.
  5. Maak de bechamelsaus met wat olijfolie, de bloem en de melk. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. 
  6. Bouw de lasagne op: begin met wat kool-tomatensaus, leg hierop lasagnevellen, vervolgens een laagje champignons en pompoen afgedekt met bechamelsaus, weer een laagje lasagnevellen, kool-tomatensaus,...
  7. Zorg dat je laatste laag een laag bechamelsaus is en werk af met de gemalen kaas.
  8. Zet net zolang in de oven zoals voorgeschreven op het pakje lasagnevellen.
  9. Smakelijk!

 

door Sophie so Food