Winterse salade

ingrediënten
  • 150 gr spruiten
  • 1 appel
  • 1 witloofstronkje
  • 50 gr jonge spinazie
  • handje snijbiet 
  • citroensap (van 1/2 citroen)
  • 3 el maïsolie
  • 1 el notenolie
  • 3 el gedroogde cranberry's
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en pluk ze verder tot losse blaadjes. Snij de appel, zonder te schillen, in fijne reepjes en besprenkel met citroensap. Maak de blaadjes los van het witloof. Spoel de spinazie en rode snijbiet. 

  2. Maak een vinaigrette. Meng beide oliesoorten met de witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Hussel de spruitjesblaadjes, witloof, spinazie, rode snijbiet en appel door elkaar. Meng er de vinaigrette door en werk af met de cranberry's. 

door Libelle lekker