

Winterse salade met kaki, radicchio en basilicumolie
ingrediënten
Voor de basilicumolie:
- 1/2 bos basilicum
- 25 gram spinazie
- Rasp van 1 limoen
- 150 ml zonnebloemolie
- 50 ml olijfolie
Voor de salade:
- 1 à 2 kropjes radicchio (1 grote of 2 kleine)
- Paar handjes rucola
- 2 stuks kakifruit, in dunne plakjes
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- 50 gram pijnboompitten
- 3 eetlepels basilicumolie (zie boven)
- 1 theelepel Balsamico-azijn
- Zout & peper
Bereiding
- Maak eerst de basilicumolie. Meng daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer, tot je een heldergroene olie hebt. Zet opzij of giet over in een (weck)flesje.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Laat afkoelen.
- Trek de blaadjes radicchio voorzichtig van de kropjes en schik ze op een grote schaal. Verdeel er wat rucola overheen.
- Leg de schijfjes kakifruit en mozzarella er dakpansgewijs op, in een cirkel.
- Klop voor de dressing de balsamico door drie eetlepels van de basilicumolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper en druppel de dressing over de caprese salade.
- Strooi de pijnboompitten over de salade en werk af met zout en peper naar smaak.
Recept door Culy