Winterse salade met kaki, radicchio en basilicumolie

ingrediënten

Voor de basilicumolie:

  • 1/2 bos basilicum
  • 25 gram spinazie
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 50 ml olijfolie

 

Voor de salade:

  • 1 à 2 kropjes radicchio (1 grote of 2 kleine)
  • Paar handjes rucola
  • 2 stuks kakifruit, in dunne plakjes
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 3 eetlepels basilicumolie (zie boven)
  • 1 theelepel Balsamico-azijn
  • Zout & peper
Bereiding
  1. Maak eerst de basilicumolie. Meng daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer, tot je een heldergroene olie hebt. Zet opzij of giet over in een (weck)flesje.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Laat afkoelen. 
  3. Trek de blaadjes radicchio voorzichtig van de kropjes en schik ze op een grote schaal. Verdeel er wat rucola overheen.
  4. Leg de schijfjes kakifruit en mozzarella er dakpansgewijs op, in een cirkel.
  5. Klop voor de dressing de balsamico door drie eetlepels van de basilicumolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper en druppel de dressing over de caprese salade.
  6. Strooi de pijnboompitten over de salade en werk af met zout en peper naar smaak.

 

Recept door Culy