Winterse salade met spruitjes

Deze winterse salade bewijst dat fris en hartig ook in de koudere maanden perfect samengaan. Knapperige spruitjesblaadjes, frisse appel en het zachte bittertje van witloof krijgen een speelse toets met cranberry’s en een lichte vinaigrette.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 150 gr spruiten
  • 1 appel
  • 1 witloofstronkje
  • 50 gr jonge spinazie
  • handje snijbiet 
  • citroensap (van 1/2 citroen)
  • 3 el maïsolie
  • 1 el notenolie
  • 3 el gedroogde cranberry's
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en pluk ze verder tot losse blaadjes. Snij de appel, zonder te schillen, in fijne reepjes en besprenkel met citroensap. Maak de blaadjes los van het witloof. Spoel de spinazie en rode snijbiet. 
  2. Maak een vinaigrette. Meng beide oliesoorten met de witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Hussel de spruitjesblaadjes, witloof, spinazie, rode snijbiet en appel door elkaar. Meng er de vinaigrette door en werk af met de cranberry's. 

door Libelle lekker