Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Witlof in ham met knolselderpuree

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 dikke stronkjes witloof
  • 300 g knolselder
  • 6 plakjes rauwe ham (bv. Serranoham of Prosciutto)
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 1 dikke bundel krulpeterselie
  • boter of kokosvet
instructions

Bereiding

  1. Schil de knolselder en snijd hem in dikke stukken. Stoof ze in wat boter of kokosvet met een scheutje water (dat stooft gemakkelijker) en kruid met peper en zout. Pureer de gare knolselder met een stamper.
  2. Halveer de stronkjes witlof en draai er een plakje ham rond. Doe wat boter of kokosvet in een pan en leg de witlofstronkjes met de ham erin. Stoof ze een 20-tal minuten onder deksel op een middelmatig vuur.
  3. Mix intussen de hazelnoten en de peterselie. Smelt wat boter in een pan en stoof de hazelnoten en de peterselie erin. Lepel de knolselderpuree op een groot bord en schik er de witlofstronkjes en de hazelnotensaus bij. 

In dit gerecht krijgt de vertrouwde witlof-in-ham een verrassend frisse partner in de vorm van knolselderpuree. De romige puree vormt een zachte tegenhanger voor het licht-bittere witlof en het zoute van de ham, terwijl de hazelnoten en peterselie zorgen voor een nootachtige, kruidige toets.

 

door Puur Pascale