Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Witloofbootjes met lamsgehakt

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 zakjes rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 350 ml melk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • 100 g kaas (gemalen)
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof, snij het overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snij een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten. Stoof het witloof oven aan in de pan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snij de ui en knoflook fijn. Hak de bladpeterselie en koriander.
  2. Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en  de peterselie door het gehakt. Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
  4. Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
  5. Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en de rijst.

Dit gerecht brengt het beste van twee werelden samen: de zachte bitterheid van witloof en de kruidige warmte van lamsgehakt. De bootjes zien er niet alleen feestelijk uit op tafel, ze verrassen ook met hun rijke smaakcombinatie van frisse kruiden, zachte saus en smeuïge vulling.

 

door Libelle Lekker