Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Croque met witloof, pittige kaas en vijgen

Croque met witloof, pittige kaas en vijgen

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 stronken witloof
  • 2 appels
  • 4 vijgen
  • 200 g pittige kaas
  • uien confituur
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 150 g mosterdsla
  • 1 kl honing
  • 1 kl mosterd
  • 1/2 el bieslook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
instructions

Bereiding

  1. Was het witloof en halveer. Snijd het taaie hart weg en snijd in fijne reepjes. Smelt boter in een pan en stoof het witloof. Kruid met peper, zout en wat versgeraspte nootmuskaat. Roer tot het witloof begint te kleuren en laat het verder stoven op een zacht vuur, zonder deksel, tot het meeste vocht weg is. Zet opzij.
  2. Schil en snijd de appels in niet al te fijne plakjes. Smelt de boter in een grote pan op een zacht vuur en bak de plakjes appel aan beide kanten tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Hou de pan van de appels opzij. Hier worden later de croques in gebakken.
  3. Snijd de vijgen in fijne schijfjes. Snijd de kaas in plakjes.
  4. Beleg 4 sneetjes boterhammen met de uien confituur, de plakjes kaas, schijfjes vijgen, appel en het gestoofd witloof. Kruid met peper en leg er de andere 4 sneetjes op. 
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Verwarm opnieuw de steelpan van de appels. Laat de helft van het klontje boter smelten. Bak de croques, ongeveer 3 minuten, op een zacht vuur. Verdeel de rest van de boter er bovenop en zet het nog even in de warme oven tot de korst lichtjes goudbruin wordt en de kaas heerlijk smelt.
  7. Meng ondertussen de honing, mosterd, bieslook, olijfolie en het citroensap tot een frisse dressing. Was de mosterdsla en besprenkel met de vinaigrette. Serveer de croque warm met het slaatje.

Deze croque tilt klassieke comfortfood naar een herfstig niveau: zacht gestoofd witloof, zoete appel en vijg, gecombineerd met pittige kaas en een vleugje uienconfituur. Met een frisse mosterdsla erbij heb je een perfecte mix van hartig, zoet en fris op je bord.

 

door lekker van bij ons