Witte bessen gelei

ingrediënten
  • 2 kg witte aalbessen
  • 200 ml water
  • kristalsuiker
Bereiding
  1. Spoel de bessen. Laat de steeltjes eraan en doe ze zo in een grote kookpan. Voeg het water toe en breng het fruit aan de kook.
  2. Laat 5 minuten koken, terwijl u de bessen plet met een schuimspaan. Giet de bessen en het kookvocht boven een kom door een zeef. Druk goed uit met de bolle kant van een lepel, om er zoveel mogelijk sap uit te halen. Doe alles wat in de zeef overblijft weg.
  3. Weeg het opgevangen sap en neem hetzelfde gewicht in suiker. Warm het sap een paar seconden op in de kookpan, haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Blijf intussen voortdurend roeren, tot de suiker is opgelost. Vul de potten, maar wacht tot de volgende morgen om ze af te sluiten.

 

door Hannah Dequeker