Witte vis met basmati rijst en kervel

ingrediënten
  • 600 gr witte vis
  • 2 koppen basmati rijst
  • Een grote bussel verse kervel
  • blokje boter
  • 25 ml witte wijn
  • half brikje (light) room
  • enkele druppels citroensap
Bereiding
  1. Pluk de blaadjes van de kervel en hak ze fijn met een groot keukenmes. De steeltjes gebruiken we niet.
  2. Breng een pan water aan de kook en voeg hier al roerend de rijst aan toe. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de rijst, na kort omroeren ongeveer 10 minuten zachtjes koken op een laag afgestelde warmtebron.
  3. Bak de visfilets in boter, voeg wat witte wijn toe, wat zout en peper, maar geen kruiden, want de kervel heeft al een uitgesproken smaak.
  4. Haal de filets van de pan en ze houd warm. Blus de saus met de rest van de witte wijn en stoof hierin de gehakte kervel gedurende 1 à 2 minuten. Voeg naast het vuur de room toe en laat wat aandikken. Niet meer doorkoken. Giet het geheel bij de rijst.
  5. Overgiet de vis met citroensap en schep vis en rijstmengsel op de borden.

 

door Niek Thierry