Wortelburger

ingrediënten
  • 12 beschuiten
  • 500 g wortelen
  • 2 lente-uien
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 2 eieren
  • 4 el olie (of boter)
  • 1 handje peterselie
  • 1 el dille (gehakt)
  • 1 handje munt
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Kook de wortelen gaar en prak ze met een vork.
  2. Snij de abrikozen en lente-uitjes in kleine stukjes.
  3. Verkruimel de beschuiten en vermeng ze met de eieren. Doe er de wortelen, abrikozen, lente-ui en tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Kneed een vijftal minuten, tot alles goed vermengd is.
  4. Rol bolletjes van het mengsel en druk ze plat. 
  5. Verhit de olie of boter in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. 

 

door Libelle lekker