Zalm met avocado

ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • 10 gr bieslook
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Boen de limoen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers hem uit.
  2. Pureer de avocado's met de helft van het limoensap, zure room en zout.
  3. Meng de helft van de bieslook door het mengsel.
  4. Verhit de grillpan, bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster de zalmfilets 3 minuten aan beide kanten bruin. De binnenkant mag rosé blijven.
  5. Besprenkel de zalmfilets met de rest van het limoensap.
  6. Breng de zalm op smaak met limoen zeste en zout.
  7. Verdeel de filets onder vier bordjes en schep het avocado mengsel erover.
  8. Bestrooi de gerechten met de rest van de bieslook.

 

door Hannah Dequeker