

Zalm uit de oven met wortel-venkel en komijn
ingrediënten
- 400 gr wortelen
- 2 venkels
- 400 gr zalmfilets
- 1 limoen
- olijfolie
- 2 el geroosterd sesamzaad
- komijn
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze schuin in dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakken.
- Doe de stukjes wortel en venkel in een vuurvaste schotel met olijfolie en roer goed om.
- Kruid met de peper en zout en komijn. Bak deze 20 minuten in een voorverwarmde oven. Doe wat olijfolie over de zalm en besprenkel met sesamzaadjes, peper en komijn.
- Rasp de limoen. Leg de zalm op de groenteschotel en doe er de limoen over. Bak het geheel 15 minuten in de oven en dien op.
door Hannah Dequeker