Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Zalm uit de oven met wortel-venkel en komijn

Zalm uit de oven met wortel-venkel en komijn

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 gr wortelen
  • 2 venkels
  • 400 gr zalmfilets
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • komijn
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze schuin in dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakken.
  3. Doe de stukjes wortel en venkel in een vuurvaste schotel met olijfolie en roer goed om. 
  4. Kruid met de peper en zout en komijn. Bak deze 20 minuten in een voorverwarmde oven. Doe wat olijfolie over de zalm en besprenkel met sesamzaadjes, peper en komijn.
  5. Rasp de limoen. Leg de zalm op de groenteschotel en doe er de limoen over. Bak het geheel 15 minuten in de oven en dien op.

De unieke smaak van zalm, de lichtzoete smaak van wortelen en de anijsachtige touch van venkel verenigd in een heerlijk en gezond gerecht.

 

door Hannah Dequeker