Zijdezachte knolseldersoep

ingrediënten
  • 2 kleine knolselders
  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • 1 el sesamolie
  • 1 l havermelk
  • tamari
  • 1 kl (groene) currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
Bereiding
  1. Schil de knolselder en snijd ze in blokjes. Schil de uien en snijd in vieren. Was de prei, snijd in schijfjes.

  2. Doe de sesamolie in een snelkookpan. Fruit de uien en de preiringetjes.

  3. Voeg de blokjes knolselder toe samen met de liter havermelk en een flinke scheut tamari (gefermenteerde soja, geeft een zoute smaak). Strooi de (groene) currypoeder hierover en sluit het deksel van de pan. Laat 25 minuten stomen.

  4. Laat daarna de druk van de pan, doe het deksel open. Mix alles met de staafmixer nadat je de kokosmelk hebt toegevoegd.

door 'De Herbatheek'