Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Zomerse gazpacho

Pastasaus van warmoes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 grote uien
  • 4 teentjes look
  • 2-3 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1/2 pepertje (of meer als je het pittig wil)
  • grote bussel basilicum
  • olijfolie
  • honing
  • balsamico-azijn
  • peper & zout
instructions

Bereiding

  1. Kook een ruime hoeveelheid water. Leg hierin de tomaten tot je ziet dat het velletje loskomt. Haal ze er onmiddellijk uit, schrik ze in koud water en pel ze.
  2. Snij de ui fijn en stoof ze in rijkelijk veel olijfolie.
  3. Voeg de helft van de teentjes look toe en de fijn gesneden peper en paprika.
  4. Voeg vervolgens de tomaten in stukken gesneden er aan toe en stoof alles goed.
  5. Wanneer alles goed heeft geprutteld, laat je dit even afkoelen. Voeg daarna 2/3 basilicum, de 2 teentjes look (fijngeperst), een theelepel honing en een scheutje balsamico-azijn toe. Mix het geheel en breng verder op smaak met peper, zout en desgewenst azijn, olie en honing.
  6. Laat helemaal afkoelen in de koelkast voor gazpacho. Werk af met yoghurt en basilicumblaadjes. 
  7. Je kan de soep ook warm opdienen. 

Een frisse en hartige pastaschotel waarin de zoete smaak van gekarameliseerde venkel mooi samengaat met pittige rucola en zoute pecorino. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets lichts maar toch verwarmends wilt.

Smakelijk!

door Sophie So Food