Zomerse groenten in de oven

ingrediënten
  • courgette
  • venkel
  • paprika's in verschillende kleuren
  • 1 knoflookknol
  • 1 rode ui
  • kleine trostomaatjes
  • rozemarijn
  • tijm
  • olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de courgette en de paprika's in niet al te kleine stukken. Snijd de knoflookknol in zijn geheel horizontaal doormidden. Snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd de rode ui in kwarten en pel de blaadjes er een voor een af.
  3. Doe alle groenten in een braadslede met olijfolie, kruid goed met peper en zout en leg er een paar takjes rozemarijn en tijm bij. Meng goed. Bovenaan leg je de tomaatjes en de knoflook. Ook die moet je goed invetten met olijfolie.
  4. Zet in de oven.Heb je de groenten graag beetgaar, dan volstaat 25 minuten in de oven, zonder deksel. Wil je liever dat de groenten door en door zacht zijn, gebruik dan een deksel of aluminiumfolie en laat ze ca. 40 minuten garen, maar zet de oven niet hoger.

 

door Pascale Naessens