Zomerse pastasalade

ingrediënten
  • 300 g spirelli of een andere korte pastasoort
  • 75 g pijnboompitten
  • 150 g tempeh of pancetta, in blokjes
  • 300 g kerstomaten
  • 300 g zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout
  • bos basilicum, alleen de blaadjes
  • 2 handenvol rucola
  • 50 g parmezaanse kaas, in schilfers
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Meng de puntpaprika en courgette in hapklare stukken met olijfolie, peper en zout op een bakplaat. Rooster 15 min in de oven.
  3. Kook de pasta in flink gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Schep eruit en bak nadien de tempeh of pancetta blokjes in dezelfde pan. Snijd de kerstomaten doormidden en de mozzarella in blokjes. Meng met de pijnboompitten door de afgekoelde pasta.
  6. Sprenkel er royaal olijfolie over en kruid kwistig met versgemalen peper en een beetje (grof) zout.
  7. Scheur er de basilicumblaadjes bij en voeg ook de rucola toe.
  8. Schep de pastasalade in borden en werk af met parmezaanschilfers.

 

Recept naar een lepeltje lekkers