Zomersoep met verse basilicum

ingrediënten
  • 100g doperwtjes (200g ongedopt)
  • 100g tuinbonen (200g ongedopt)
  • 100g prinsessenboontjes
  • 100g courgette
  • 100g prei
  • 1 sjalot
  • 100g wortel
  • 2 teentjes look
  • 50g pasta
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 takje tijm
  • 8 takjes basilicum
  • 1 eetl olijfolie
  • groentebouillon
  • peper


 

Bereiding
  1. Kuis en snij alle groenten fijn, snijdt de kerstomaatjes in overlangs in twee.
  2. Verwarm de olie en fruit de sjalot.
  3. Voeg de groenten, uitgezonderd de courgette toe.
  4. Voeg tijm, bonenkruid en 4 dl groentebouillon toe.
  5. Breng de soep aan de kook.
  6. Voeg de pasta toe.
  7. Na 5 minuten doe je er de courgetteblokjes bij en de look.
  8. Breng op smaak met peper en werk af met gehakte basilicum.
  9. Bij het serveren versier je het bord met de gehalveerd kerstomaatjes.

 

door Velt