Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Zuid-Afrikaanse pampoensop

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 g geschilde Butternut, in blokjes
  • 25 ml olie
  • 10 ml boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 ml fijn gember
  • 5 ml fijn kaneel
  • 2 kip bouillonblokjes opgelost in een kop heet water
  • 250 ml melk
  • 5 ml honing
  • 2 ml paprikapoeder
  • 25 ml chutney
  • zout & peper naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Pompoen, aardappelen, wortelen, ui, gember en kaneel in hete olie en boter in een diepe soeppan fruiten gedurende 5 minuten.
  2. Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout en peper toe.
  3. Breng tot het kookpunt, laat sudderen tot alles gaar is, mix met een staafmixer of in een blender.
  4. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en kruidt met peper en zout.

Deze Zuid-Afrikaanse pampoensop is heerlijk verwarmend en kruidig, met de zachte smaak van butternutpompoen, een hint van gember en kaneel, en een subtiel zoetje van honing en chutney.

 

door Tastyweb