DE WASSENDE MAAN ... MEER DAN BIO

Kruidige bleekselder met tomaat uit de oven

Frisse, knapperige bleekselder en zomers zoete tomaten verenigd in een kleurig gerecht.

Kruidige bleekselder met tomaat uit de oven

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 bleekselder
  • 2 grote tomaten
  • 1/2  citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 afgestreken kl oregano
  • 1/2 kl gedroogde of enkele blaadjes verse basilicum
  • (kruiden)zout
  • peper
instructions

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snij de selder (met blad) in dunne reepjes en stoom beetgaar.
  3. Ontvel de tomaten en snij in plakjes.
  4. Schep de selder in een ovenschaal en beleg met plakjes tomaat.
  5. Meng olijfolie, citroensap en kruiden.
  6. Schenk dit mengsel over de groenten.
  7. Plaats ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C.

 

 door Velt