
Workshop | Leer fermenteren
door VELT vzw
Wie bij fermenteren spontaan aan zuurkool denkt, zit helemaal goed. Maar... er kan nog zoveel meer. Naar de lente en zomer toe zijn vooral de kortere fermentaties populair. Samen met Lieve Ferdinande van VELT ontdekken we wat Tsukemono en Kimchi zijn. Klinkt ingewikkeld maar is het niet, en 't is oh zo lekker!
De Tsukemono of korte Japanse fermentatie maken en proeven we nog tijdens de workshop zelf. De tweede soort fermentatie, Kimchi, is een verrukkelijke Koreaanse smaakmaker. We maken er samen één, maar die moet dan wel enkele weken fermenteren. Lieve brengt er zelf ook één mee en die gaan we natuurlijk proeven.
Workshop in samenwerking met VELT Leieland.

Praktisch
Wanneer?
vrijdag 14 april 2023
14u - 17u
Waar?
De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Astene-Deinze
Zin om in te schrijven?
Zie formulier onderaan
Extra vragen?
workshops@dewassendemaan.be
tel nr. 0499 05 70 46
Mee te brengen
Mesje en snijplank, bokaal van ongeveer 350ml (schroefdeksel of beugel), 2 keukenhanddoeken en best een schort
Prijs?
- basisprijs € 25
- kortingsprijs € 20
Geldig voor Velt-leden en coöperanten van De Wassende Maan. Gebruik de kortingscode 'workshopleden23' (zonder hoofdletters en/of leestekens). Je lidmaatschap wordt gecontroleerd.