Workshop op maat
verrassend ingemaakt
Voor groepen van 15 personen organiseren we de workshop 'Verrassend ingemaakt: lang leve de oogst' op maat. De workshop werd al geboekt door verenigingen, groepen, als verjaardagsverrassing,... Een aanrader!
Zet samen onze keuken op stelten en leer inmaken als de beste! Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren?
Je leert verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren en je komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren.
Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee, dan proeven en bespreken we de technieken. Na de theorie gaan we aan de slag. Trek je keukenschort aan want we duiken samen de keuken in!

Praktisch
Duur? ca. 19u30 - ca. 22u
Waar? De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Astene-Deinze
Prijs? 35 euro per persoon, inclusief biologische ingrediënten (van eigen teelt)
Aantal? voor groepen van min. 15 personen
Zelf nog mee te brengen? Keukenschort en 3 lege bokaaltjes.
Boeken? Boek deze workshop via workshops@dewassendemaan.be of 0499/05.70.46