Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Pasta met courgette en artisjokken

Een zonnige pasta boordevol zuiderse smaken: zachte courgette, artisjokken en olijven smelten samen in een romige tomatensaus met mascarpone. Afgewerkt met mozzarella en verse basilicum wordt dit een eenvoudige maar feestelijke schotel

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 gr pasta
  • 1 potje artisjokken op olie
  • 1/2 potje zwarte olijven
  • 2 à 3 courgette's
  • 1 potje tomatensaus (ik maak in de zomer een grote hoeveelheid en bewaar die in porties in de vriezer, vind het recept hier)
  • 250 gr mascarpone
  • gemalen mozzarella
  • verse basilicum
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Zet een pot met gezouten water op om de pasta te koken.
  2. Snij de courgette in blokjes en kruid royaal met peper, snij de olijven overlangs in twee of vier, en doe hetzelfde voor de artisjokken.
  3. In een diepe pan giet je de olie uit je potje artisjokken, als die warm is voeg je de blokjes courgette toe, laat op een hoog vuur enkele minuten bakken tot ze wat kleur hebben.
  4. Nu mag alles er tegelijkertijd in, de artisjokken, de olijven, de tomatensaus en de mascarpone.
  5. Meng alles goed tot je een egale saus hebt, laat een paar minuten pruttelen, proef en kruidt met peper en zout. Op het laatst mag ook de mozzarella erdoor en de gare pasta.
  6. Serveer onmiddellijk met een extra draai zwarte peper en wat fijngesnipperde basilicum.

 

 

door Hannah Dequeker