Aardappel gratin met knolselder en noten

ingrediënten
  • 400 g aardappelen
  • 400 g knolselder
  • 200 g gehakte noten
  • 50 cl volle melk
  • 20 cl zure room
  • 70g gemalen gruyère
  • 1 teentje look
  • 50  g boter
  • een mespuntje gemalen muskaatnoot
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 2 mm dik, was de schijfjes en dep ze droog.
  2. Schil de knolselder en snij deze ook in dunne schijfjes.
  3. Pel het teentje look en snij het fijn.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
  5. Verwarm de melk met de room en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
  6. Beboter een ovenschotel en verdeel de looksnippers over de bodem.
  7. Leg afwisselend laagjes aardappelschijfjes, noten, knolselder en kaas in de schotel.
  8. Kruid die telkens met peper en zout en overgiet het geheel met de warme melk.
  9. Eindig met nog een laagje gemalen kaas en leg er wat boterklompjes op.
  10. Plaats de schotel 1 uur in de oven.

 

door EVAvzw
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook