Eenvoudige vegan moussaka

ingrediënten
  • 1 kg vaste aardappelen
  • 75 g sojaboter
  • 75 g tarwebloem
  • 700 ml ongezoete sojamelk
  • 500 g tofugehakt (of seitangehakt)
  • 1 ajuin (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 6 verse tomaten (of 2 blikken tomatenstukjes)
  • 3 middelgrote aubergines (in dunne schijfjes)
  • 1 tl oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • olijfolie
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 180°C en kook de aardappelen beetgaar.
  2. Maak de bechamelsaus: laat de sojaboter smelten en klop er de bloem door. Giet hier geleidelijk aan en onder voortdurend roeren de sojamelk bij tot je een gladde, stevige saus bekomt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even doorkoken.
  3. Maak ondertussen de tomatensaus: stoof de uien aan in wat olijfolie, samen met de look, oregano en het tofu- of seitangehakt. Giet de stukjes tomaat erbij en laat alles goed doorkoken.
  4. Gril de aubergine in de oven of bak ze langs beide kanten gaar in een pan met wat olijfolie.
  5. Snijd de afgegoten aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm.
  6. Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aubergine, een laagje aardappel en giet er een laagje tomatensaus over. Herhaal dit nogmaals. Leg op de tomatensaus nog een laagje aubergines en eindig met een laag bechamelsaus.
  7. Plaats de moussaka 15 minuten in de oven.

 

door EVA vzw

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook