Gekookte mosselen

ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 8 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 2 kilo mosselen
  • 1 bekertje zure room
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • vers gemalen peper naar smaak
Bereiding
  1. Ui pellen en snipperen.
  2. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen, in ringen snijden en in vergiet wassen.
  3. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Grote plakjes halveren.
  4. Doe de ui,  de prei en de wortel in een pot . Knip er de takjes peterselie en de takjes selderij boven, schenk er de wijn bij .
  5. Borstel de mosselen onder koud stromend water één voor één schoon.
  6. Verwijder met een mesje eventuele draadjes (baardje) van de mossel en plaats in een vergiet.
  7. Mossels met een gebroken schelp doe je in de vuilbak net als mossels die open staan en niet meer sluiten.
  8. Laat de groenten even stoven en voeg er dan de gekuiste mosselen bij.
  9. Kook de mosselen op hoog vuur met deksel op pan,tot ze allemaal open zijn, schudt af en toe met de pan.
  10. Meng ondertussen de zure room, mayonaise en mosterd in een kleine kom door mekaar. Breng op smaak met peper en zout en snipper er 4 takjes peterselie oven.
  11. Serveer de mossels onmiddellijk met het dip sausje, serveer er verse frietjes bij.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook