Oosterse clubsandwich

ingrediënten
  • 200 g kipfilet
  • 3 el olie
  • 1 el curry pasta of kerriepoeder
  • 12 sneetjes toast brood
  • 1 wortel
  • 2 bosuitjes
  • 4 bladeren Chinese kool
  • 2 tl sojasaus
  • 4 el knoflooksaus
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 4 plakken ham
  • 50 g luzerne
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de curry pasta of kerriepoeder even aan.
  3. Roerbak de kip reepjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Rooster de sneetjes brood.
  4. Schaaf de wortel met een schaaf in dunne repen.
  5. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de Chinese kool in reepjes.
  6. Klop een sausje van 2 el olie en de sojasaus. Schep de bosui en Chinese kool erdoor.
  7. Bestrijk het brood met knoflooksaus.
  8. Leg op vier borden een sneetje.
  9. Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van kip reepjes en wat koriander over.
  10. Leg hierop weer een sneetje brood met de plakken ham, alfalfa en wortelrepen.
  11. Leg de laatste sneetjes erop en verdeel de rest van de alfalfa met de kip reepjes erover.
  12. Garneer met wortelrepen en koriander.