Varkenslapjes met prei en champignons

ingrediënten
  • 500 gram varkenslapjes
  • 200 gram prei
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 dl bouillon
  • olie
  • bloem
  • peper & zout
Bereiding
  1. Snij het vlees in reepjes en strooi er wat peper, zout en bloem over.
  2. Maak de ui schoon en snipper hem.
  3. Pel het knoflookteentje en pers het uit.
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in ringetjes.
  5. Spoel de champignons en snijd ze in plakjes. 
  6. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  7. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  8. Doe dan de kerrie, prei en champignons erbij en bak ook deze even mee.
  9. Schenk de sojasaus en de bouillon erbij en laat dit alles 15 minuten zachtjes koken.
  10. Serveer het met rijst.