beignet van schorseneer

ingrediënten
  • 500 g schorseneren
  • 1 el olie
  • 1 ei
  • 300 g (tarwe)bloem
  • 1/2 flesje bruin bier
  • snuifje zout
  • frituurolie
Bereiding
  1. Schil de schorseneren en leg ze direct in een bodempje water met een scheutje azijn (tegen het verkleuren). 
  2. Doe er water op, van zodra het kookt, giet je het water af. Doe er dan vers water op, voeg snuifje zout toe, en laat koken tot de schorseneren beetgaar zijn. 
  3. Laat ze afkoelen en snij ze in stukken van 5 cm. 
  4. Zeef de bloem met wat zout boven een kom en roer er het los geklopte ei en 1 el olie bij, roer er beetje bij beetje het bier door tot een glad beslag ontstaat. 
  5. Doe de stukjes schorseneren in de beignet deeg en vis ze er terug uit. 
  6. Frituur ze ongeveer 4 minuten of tot ze boven komen drijven. 
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  8. Serveer met tartaar als dipsaus.

 

door Brigitte