Citroentaart

ingrediënten
  • 60 gr boter
  • 185 gr basterdsuiker
  • 3 eieren, dooier en eiwit gescheiden
  • zeste van 1 citroen
  • 40 gr zelfrijzend bakmeel
  • 60 ml citroensap
  • 185 ml melk
  • poedersuiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Bestrijk een ovenschaal met een inhoud van 2 l met gesmolten boter
  3. Klop boter, suiker, eigeel en citroenschil luchtig en romig.
  4. Voeg de gezeefde bloem toe en roer totdat het gemengd is.
  5. Voeg de melk en het citroensap toe.
  6. Klop het eiwit in een droge kom stijf.
  7. Schep het eiwit heel luchtig met een metalen lepel door het beslag totdat het gemengd is.
  8. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  9. Bak de taart 35 minuten of goudbruin.
  10. Bestrooi hem met poedersuiker.