Courgette-preitaart

ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 3 preien
  • 1 courgette
  • 150 g cashewnoten
  • 50 g boter
  • halve el kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room
  • 100 g geraspte belegen kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien zoals op het pak staat.
  2. Was de preien goed en snijd ze in ringen.
  3. Snijd de courgette in blokjes.
  4. Hak de helft van de cashewnoten fijn.
  5. Smelt de boter en schep er de prei, courgette en de kerriepoeder door.
  6. Laat de groenten in een gesloten pan gaar stoven in 10 minuten.
  7. Roer de eieren los en roer ze dan door de groenten samen met de zure room, de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte cashewnoten en zout en peper naar smaak.
  8. Bekleed een ronde springvorm 22/24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg.
  9. Schep de vulling in de vorm en bestrooi het geheel met de rest van de cashewnoten en de rest van de geraspte kaas.
  10. Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven.

 

 door Proeven en ruiken 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook