Gegrilde kippenspiesjes in yoghurt met quinoa-salade

ingrediënten
  • 600 g kipfilet
  • 250 g quinoa
  • kippenbouillon
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • 1 groene paprika
  • olijfolie
  • 40 g gemengde tuinkruiden (koriander, munt en platte peterselie)
  • peper en zout

 

Voor de marinade:

  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el korianderpoeder
  • een snuifje cayennepeper
  • 30 g fijngesneden koriander
Bereiding
  1. Snijd het kippenvlees in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Steek ze op spiesjes. Kruid met peper en zout.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Houd de helft van de marinade apart voor de saus.
  3. Strijk de spiesjes in met de rest en laat ze even in de marinade rusten.
  4. Kook de quinoa gaar in kippenbouillon zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schil de paprika met een dunschiller, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de pitjes van de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Voeg de groenten bij de quinoa en doe er flink wat verse kruiden bij. Roer er tenslotte een klein scheutje olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Grill de spiesjes tot ze mooi gekleurd zijn. Hier en daar een wat donkerder randje maakt het alleen maar lekkerder, maar het mag uiteraard niet verbranden.
  6. Roer voor de saus 1 dl olijfolie door de overgebleven marinade.

 

door Lekker van bij ons

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook