Gegrilde koolvis met slaatje van winterpostelein en coulis

ingrediënten
  • 500 g koolvisfilets
  • 300 g winterpostelein
  • 1/2 dl notenolie
  • 1/2 dl frambozenazijn
  • 1/2 dl vis fumet
  • 1/2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • peper & zout
Bereiding
  1. Meng olie met de azijn en kruid met peper en zout.
  2. Maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.
  3. Breng voor de vissaus de vis fumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  4. Bind de saus door op het laatst wat  maïzena express toe te voegen, kruid met peper en zout.
  5. Mix de resterende postelein met 4 el vissaus fijn en groen, meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie kleur te bewaren.
  6. Strijk de koolvisfilets met olijfolie in en rooster ze op de grill, draai ze na 1' minuut een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon, laat 5 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220°C.
  7. Schik de postelein salade in het midden van het bord, leg er de koolvisfilets op, Lepel de postelein coulis er rond en versier met een postelein blaadje.